Westerbergen installeert 675 zonnepanelen op Entertainment Centrum
2024-06-24 05:26

Op Westerbergen zijn we natuurlijk verbonden met de natuur, omgeven door heidevelden en een eigen bosperceel van 20 hectare. Eén van onze kernwaarden weerspiegelt onze toewijding aan milieubewust ondernemen. Daarom zijn wij trots om aan te kondigen dat we eind juni 2024 zonnepanelen installeren op het dak van het Westerbergen Entertainment Centrum, dat deze zomer twee jaar geleden is geopend. 

Bekijk het Westerbergen Entertainment Centrum


Installatie 675 zonnepanelen
In samenwerking met Agrisun worden er 675 zonnepanelen met een gezamenlijk piekvermogen van 283 kWp geïnstalleerd. Dit project is voor Westerbergen een belangrijke stap in de inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame energieoplossingen te omarmen. Dankzij deze toevoeging wordt het park voor 21,6% zelfvoorzienend in de energiebehoefte. Het is minder afhankelijk en borgt hiermee de continuïteit van energie. 

Familiebedrijf met een groene keuze 
Onze directeur, Jurriaan Klein, zegt hierover: "Als familiebedrijf in ontwikkeling staan we voor veel keuzes. Hoewel we geen koploper zijn op dit gebied, voelen we wel de noodzaak om te investeren in duurzame oplossingen. We geloven dat zowel kleine als grote stappen bijdragen aan een duurzamere toekomst. De biodiversiteit op en rondom Westerbergen inspireert mij persoonlijk om dagelijks stappen te zetten, en met deze set zonnepanelen zorgen we ervoor dat toekomstige generaties van onze natuurlijke omgeving kunnen blijven genieten." 

Natuurlijk Westerbergen – het Echten Drenthe gevoel